dissabte, 25 de juny del 2011

Cercavila i correfoc


La cercavila, tan pròpia del nostre país, és un acte que té lloc pels carrers, de caràcter festiu, per a grans i petits, en la qual hi intervenen els elements més diversos, sobretot de tipus visual i sonor. Gegants, disfresses, xanquers, etc. i  la música en directe de timbals i gralles animaran la nostra marxa.


Aquesta és la nostra manera de compartir la festa amb tot el poble, de fer-nos veure i sentir. Segons el tipus de cercavila és més habitual que qui en gaudeix ho faci veient-lo passar o el vagi seguint. Atentes! Aquest és del primer tipus; saltem i ballem a ritme de gralles, timbals i dolçaines!
La cercavila sortirà des de la Cooperativa, on farà la primera ballada, seguirà per la carretera i el carrer de Dalt, arribarà a la plaça de l'església, on farà la segona ballada, continuarà pel carrer de Reus, enllaçarà pel carrer Sant Josep, carrer Major i acabarà a la plaça de les Arenes fent l'última exhibició. 

Comptarà amb la participació dels Gegants de Colldejou, el Bou de Reus, el Borinot de la Coordinadora de Barraques de Reus i lo Peix de Bellmunt. Tots ells acompanyats per batucada. 

Compteu-hi! Aquesta és una cercavila participativa: porteu-hi, també vosaltres, els instruments que vulgueu: xiulets, carraus, el que calgui...


El correfoc és la diversió predilecte de les festes al carrer en què la multitud corre per a esquivar els focs d'artifici de dracs, diables i altres personatges fantàstics de la mitologia popular. El recorregut s'iniciarà a la plaça de les Arenes i acabarà a la zona de concerts, passant pel carrer Major, el carrer de la Cenia i baixant per la carretera.
En aquest hi participaran els diables de Garcia, "els 7 pecats capitals" de la Pobla de Mafumet i la Cabra de Reus.

Aquest és un poble en moviment!