Qui som?


L’Esquerra Independentista del Camp (EIC) és una coordinadora assembleària de col·lectius independentistes i socialistes del Camp. Aglutina el moviment polític que, des de les comarques de la històrica Vegueria del Camp (Alt i Baix Camp, Baix Gaià, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès) lluita i esdevé agent actiu per a la Independència i el socialisme als Països Catalans.

L’any 2006 l’Esquerra Independentista va sortir al carrer, el motiu era per la reforma d’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Autònoma de Catalunya. Diverses organitzacions de l’EI es va estructurar al voltant de la Campanya Unitària per l’Autodeterminació (CUA). Fruit d’aquest treball va sorgir la necessitat d’estructurar un moviment fort de l’Esquerra Independentista al Camp.

Els objectius d’aquesta coordinadora és lluitar contra l’opressió nacional, social i patriarcal. Per això, apostem per la democràcia participativa com a model de funcionament, això implica organitzar-nos en assemblees.

Gràcies aquesta organització entre col·lectius hem realitzat diades unitàries i mobilitzacions. Per altra banda, cada any és realitza l’escola d’estiu de formació que serveix per formar-nos sobre la campanya que realitzarem el proper any. I la jornada lúdica que us venim a presentar aquest any a Torredembarra, aquesta jornada l’hem realitzat a diferents pobles del Camp i aquest any celebrem el quart any.

CAMPANYES
Cada any s’ha realitzat una campanya, tot seguit, se’n fa una petita presentació.
ATUREM L’OFENSIVA DEL CIMENT: en aquesta campanya es reivindicava l’especulació immobiliària, el dret a l’habitatge...era un any on els projectes urbanístics estaven molt presents en tots els ajuntaments.

300 ANYS D’OCUPACIÓ, 300 ANYS DE RESISTÈNCIA: El 1707 va començar l’ocupació política, militar, econòmica i social dels Països Catalans amb la batalla d’Almansa i el decret de Nova Planta. Aquest procés és va completar el 1715, amb la caiguda de Mallorca.  

La finalitat d’aquesta campanya era recuperar la memòria històrica de resistència i reivindicar el dret d’autodeterminació, i autoorganització popular.

CAPITALISME ÉS CRISI: Amb aquesta campanya es va voler evidenciar el culpable de la crisi, amb l’objectiu de conscienciar a les classes populars de la duresa de la situació en la qual estem immersos. I dur a escala municipal les conseqüències de la crisi en temes com l’urbanisme, la immigració, joventut, serveis públics...

SOM PAÏSOS CATALANS: aquesta és la darrera campanya  campanya, pretén ressaltar la necessitat d’avançar cap a la construcció nacional prenent com a referència el conjunt del territori. Una aposta necessària de construcció nacional que garanteix la supervivència i integritat del nostre poble i que ajudarà a superar les barreres colonials que l’Estat Espanyol i Francès han plantejat amb l’objectiu d’assimilar-nos.

L’Esquerra Independentista, d’aquesta manera torna a posar sobre l’escenari la seva aposta en positiu sobre la unitat dels Països Catalans com a eina per aconseguir un futur digne per al nostre poble.

COL·LECTIUS
Assemblea de Joves La Guspira – Tarragona,
Assemblea de Joves de Reus,
Assemblea de Joves de Valls,
Casal Despertaferro! de Reus,
Casal Popular La Bretxa d’Alcover,
Casal Popular La Calderera de Riudoms,
Casal Popular La Turba de Valls,
Col·lectiu Independentista del Priorat,
CUP Reus,
CUP Tarragona,
CUP Valls,
Endavant (OSAN) Tarragona,
La Gaianada – Col•lectiu Independentista del Baix Gaià,
Maulets Baix Camp