dissabte, 25 de juny del 2011

Concerts i oci Nocturn

Divendres:

- Pànic  Uns intrèpids xavals de les terres de la Lleida profunda (on el fred crema i la boira cega) no es quedarien tirats a les seves butaques sense compartir les seves habilitats amb les cordes (vocals i metàl·liques) i els pals amb la resta de mortals. Com és normal per aquests racons en que el Punk ve repicant molt fort des de fa bastants anys, els seus fills fets a base de cuir clavetejat y forts ideals tornen a rebel•lar-se contra la societat i la puta brossa musical que regna per arreu del món. Ansiosos de crear un projecte musical que els emplenés , es tiren de cap a donar forma a lo que és PÀNIC.

- Conflicte
Conflicte neix a finals de l’any 2011 quan 4 nois, amants de la música contundent, decideixen posar veu i melodia al seu missatge de canvi social, realçant la importància de fer música conscient amb cançons carregades de missatges revolucionaris.
El nom ve donat a que seguim creient que tots els problemes socials i nacionals són atacs que rebem de la classe dominant: En forma de reforma laboral, de brutalitat policial i repressió o d’estratègies per distreure la nostra atenció. El Conflicte segueix vigent i l’abolició de la classe dominant és la única solució possible, només podrem aconseguir la victòria amb unitat, consciència i lluita.
La guerra de classes ha marcat la nostra vida!


- Dj OGT
Dj OGT neix l’any 2007 després de moltes festes entre amics, sempre lligat a la música del carrer comença punxant per aniversaris i clubs de la ciutat de Reus amb l’objectiu de que l’assistent es passi la nit ballant sense parar. Les influencies van desde la millor rumba catalana amb totes les seves fusions amb ska, flamenc, reggae, llatina, punky ara amb les noves generacions de rumba amb bases electròniques o funky (anomenada Achilifunk i mesclada per Txarly Brown) fins lo millor del mestissatge, Balkan, Fanfarria, Swing, Latin Beats, Afrobeats i tota classe de ritmes que crearan una atmòsfera que farà disfrutar a la gent a lo gran! Tot això i més està batejat com AGRORUMBA Y OLÉ! La rumba del camp, la rumba del carrer!!

En les influencies més destacades es busca mesclar els grups emergents de la rumba, essent un DJ que promociona sobretot la nova rumba del segle XXI barrejant-les amb les primeres rumbes del nostre país.


- Pantoja & dj Pakirri.  
És l'alter ego d'Alberto Beas. Comença la seva carrera en solitari al 2010, desprès d'haver format part del grup de flamenc-grounge "Cajón de Diógenes", actualment en procés de reformació.
També ha col·laborat en projectes com "Los niños de Melmac" o "La palomilla Salvaje" i se l'ha vist col·laborant amb Miquel Vilella o Xavier Macaya.
Dj.Pantoja, és un personatge excèntric, creatiu i gamberro, que perd la poca vergonya que te quan puja al escenari amb una perruca i un vestit de lluentons. És capaç de dir veritats com a punys i rucades com a pianos.

Acompanyat per Dj.Pakirri, i amb d'altres col·laboracions, ens fan gaudir amb unes versions bizarro-glam-trash-folklòriques, tal i com les defineixen ells mateixos.
És un espectacle no apte per menors d'edat i per a persones amb l'autoestima baixa.

 
Dissabte:
Després de dinar:

Mostra de cançó improvisada d'arreu dels Països Catalans.

La glosa, o cançó improvisada és una modalitat desapareguda en molts llocs del nostre país, que a partir de l’impuls de persones que l’han anat recuperant, compta amb una força emergent important.
Les corrandes osonenques, les nyacres empordaneses, el cant d’estil valencià, la glosa menorquina, el garrotín lleidatà, les jotes de l’Ebre, la glosa mallorquina,… són diferents melodies per a omplir, de  manera improvisada amb lletra, procurant mantenir la mètrica i la rima que en cada cas reclama.
Aquesta és la genialitat de la creació cultural popular; quan hi ha coses a dir, apareix la improvisació amb art i gràcia.
Ja fa molts anys que a casa nostra, la saviesa popular ha desenvolupat tonades per ser cantades de manera improvisada. A les Terres de l'Ebre, la Jota és encara ben viva, a Mallorca i a Menorca s'han recuperat amb una facilitat enorme els diferents pals de glosat tenint una enorme acceptació popular. Al País Valencià les albaes, els cants a l'aire i el cant d'estil en general es manté viu per part de gent que es resisteix a deixar-ho perdre. Les nyacres encara sonen per l'Empordà, les corrandes tornen a ser vigents en certs cercles i el garrotín ha anat més enllà del la comunitat gitana de Lleida per ser cantat per glosadors d'arreu del país.


Desprès del cant, actuació de Folk a tr3s, un grup de 4 músics entusiasmats amb la idea de fer música per a ball folk.

Polkes, jotes, xotis, masurkes, rumbes, valsets, pasdobles... xampanyes, cercles circassians,... un viatge amb melodies populars i tradicionals de sempre i de nova creació, per acompanyar balls i danses, dels Països Catalans, Occitània, Euskal Herria, Irlanda i d'altres països mediterranis.

  
I a la nit...

- Mano's rock. Era una nit freda i tenebrosa a la Plaça de les Arenes de Marçà. Unes veus fosques i malignes brollaven de un “bareto” d’ultratomba on es podia palpar l’hedor mortal del rock… allà s’estava gestant la maledicció dels Mano's Rock.
Sis subjectes de mirada penetrant d’actitud sospitosa que cap sogra voldria per la seva filla, parlaven per preparar un terrible i espantós concert en aquell bar inhumà per festes d’agost del 2010.
El concert va ser pitjor que una missa negra. Un brutal nombre de persones abominables van aparèixer d’arreu del Priorat i més enllà de la “zombie zones” del Rock Català.
Així va començar el “Highway to Hell d’aquest terrorífic grup de versions de Rock Català, castellà i anglès. 
 
- Llunàtics
Aquest grup pioner en incorporar la gralla al ska i al hardcore, van assistir a l'auge del rock català i tot i cantar en aquest idioma no en van ser part. Van sobreviure al punk barceloní sense fer-se cops al cap. Van assistir i van participar a les victòries populars de la insubmissió, la “guerra de l'avellana” i la retirada del Pla Hidrològic Nacional, l'Enron i les centrals eòliques al Priorat. Van acompanyar insubmisos, anarquistes, defensors del català arreu dels PPCC, okupes, presos, independentistes, les lluites pageses i de defensa del territori, l'humanisme zapatista. Van compartir escenari amb Inadaptats quan els vilafranquins tenien només una maqueta, amb Obrint Pas quan eren uns xiquets i feien pop, amb Pau Riba, Color Humano, La Thorpe Brass, Lluís Llach, Estupre, Pixamandúrries, Sangtraït, Habeas Corpus, Los Bandor's, Pa Torrat...

- Insershow
Amb la voluntat de començar la festa de la millor manera possible, Insershow, la banda de di-versions de Barcelona ens descarregarà tot el seu repertori de clàssics populars de la nostra música. Extremoduro, Barricada, Kortatu, La Polla, MCD, Reincidentes, Piperrak, Negu Gorriak, Sex Pistols, Inadaptats...
Tota una garantia de festa amb la Banda Sonora Original de les nostres vides!
- Fetitxe 13 és un projecte musical format per Zime, cantant de hip hop conegut per formar part del grup La Vía Muerta, així com també per les seves habilitats líriques, les seves lletres repletes d'ingeni i el seu notori talent per a la improvisació. Després de més de deu anys fent música, més d'un centenar de concerts realitzats per diferents llocs de la península i nombroses gravacions, l'any 2009 s'embarca en un projecte en solitari ambiciós i innovador.
 

- Alerta La banda Alerta neix l’estiu del 2011 de la suma del grup Skatasun de la Vila de Gràcia, membres de diferents grups juvenils del barri (Parrot’s Chocolate, Mad Skauts) i tota aquella gent que col•labora en el desenvolupament musical i polític del grup (equip tècnic). Alerta no pretén ser una banda de referència, simplement vol transmetre un missatge i formar part del teixit associatiu de bandes i organitzacions que el comparteixen. Així doncs mentre ens quedi alè seguirem creant moviment I agitant consciències!  


- Dj Bistech Un dels millor punxa-discos emergent de música electrònica de la vegueria.

Diumenge
A l'hora del vermut...
Ai, Carai!, aquest grup neix (de casualitat) l'estiu del 2011 d.C.
Sense cap estil concret, ens movem entre la música folk i la cançó d'autor, combinant instruments com l'acordió, la viola, la flauta travessera, la guitarra, el baix elèctric i varis de percussió.

El grup està format per la Clara, la Gemma, l'Anna, l'Alba i la Neus, totes cinc nascudes arreu del Camp de Tarragona, la terra del bon beure i del bon menjar...!
El que toquem cada una ja ho veureu quan estiguem "en acció".