dilluns, 20 de juny del 2011

I Aplec del Camp, Alcover 2008


L'Aplec començà al migdia amb una caminada guiada a la cantera que Ponderosa té a Alcover. Durant la caminada fins a la muntanya que aquesta empresa explota, una membre del Casal Popular La Bretxa explicà la situació del terme municipal d'Alcover i les principals agressions que aquest ha patit com és el cas de la pròpia cantera o de la via del TAV. Alhora, a mesura que s'anava pujant la muntanya es podia veure una clara panoràmica de la plana del Camp amb la Petroquímica com a protagonista.
La caminada acabà a la Font Fresca on es realitzà un vermut popular a càrrec del Col·lectiu Independentista del Priorat, i una tirada popular de bitlles organitzada per la secció de bitlles del Club Esportiu Despertaferro per donar a conèixer aquest joc tradicional. Mentre, membres del Casal Despertaferro preparaven una gran fideuada per omplir l'estòmac dels i les excursionistes, així com de la gent que s'apropà més tard fins a la font. Abans, però Josep Maria Martorell d'Endavant de Tarragona i Xavi Milian del Casal Despertaferro de Reus realitzaren l'acte polític de l'Aplec on es valorà positivament l'any de funcionament de la coordinadora de l'Esquerra Independentista del Camp.

Un cop acabats els parlaments, quasi un centenar de persones desafiaren la situació climatològica i dinaren a la fresca. No obstant, just acabar de dinar i poder digerir el dinar començà a ploure, motiu pel qual, s'hagué de suspendre la pintada d'un mural commemoratiu de l'aplec, i només alguns valents, desafiaren la pluja donant puntades de peu a una pilota a les pistes de futbol sala de l'institut del poble. Aquest fet, provocà que els actes programats no es reprenguessin fins a les 8 del vespre a Ca Cosme, i que mentrestant, els i les membres de l'organització haguessin de traslladar l'escenari i la barra de bar, així com adaptar el pavelló per realitzar-hi a la nit el sopar i el concert.

A Ca Cosme, Lurdes Quintero de la CUP de Valls, dugué a terme una xerrada sobre el Pla Parcial Territorial del Camp, així com una explicació global dels plans d'ordenació del territori i de l'activitat econòmica que afecten les nostres comarques. D'aquesta forma, la ponent destacà la necessitat que l'Esquerra Independentista s'impliqui també en l'àmbit institucional i tècnic com un front més de lluita contra la destrucció del territori. Amb aquesta xerrada alhora, es recalcà la important conjuntura en la qual es troben les comarques del Camp pel que respecte al desenvolupament territorial de les comarques i els pobles, motiu pel qual, l'EIC destacà durant tot el dia que el treball realitzat durant la campanya no acabava en aquell acte sinó que continua amb "més força que mai".

La pluja també obligà a anul·lar la cercavila amb el Bou de Reus i els grallers del Micanyo que havia de portar els i les assistents fins al Pavelló. No obstant, s'improvitzà una actuació dels grallers al Casal Popular La Bretxa. D'aquesta forma les companyes del Casal volien donar a conèixer aquest espai i les lluites que duen a terme a totes les persones vingudes d'arreu del Camp.

Passats quarts d'onze de la nit, es feu un sopar popular, en el qual les assistents havien de fer-se carn a la brasa i pa amb tomàquet. Un àpat que tot arribar amb una mica de retard serví per renovar les forces dels i les que portaven des de bon matí participant en els actes organitzats. Després de la teca, es projectà un vídeo en el qual es reflectà tots els actes que s'han realitzat durant el curs en el marc de la campanya "Gent del Camp! Aturem l'ofensiva del ciment!", i en el qual es destacà l'important creixement que ha tingut l'Esquerra Independentista a les comarques del Camp aquest darrer curs.

Després dels aplaudiments que tancaren el vídeo realitzat pels masovers de Pobleviu, s'inicià l'actuació de Dj Mamarratxo, la qual feu animar i ballar al públic present. Insershow, recuperà els èxits dels anys 80 i 90 del punk d'arreu de l'Estat i també de casa nostra i Dj Kuru arrodoní la jornada a ritme d'Amparito Roca i dels clàssics de la música en català.